Selam Herkese,
Büyük datalar ile çalışan kişiler memcached, redis vb. cache yapıları kullanmaya gereksinim duymaktadır. Bazen de cache durumunu, istatistiklerini, indexlerinizi ve cache ettiğiniz dataları görüp inceleyebilme gereksinimi duyabilirsiniz..
Çalıştığım şirkette biz ihtiyacımıza göre hazır bişeyler kullanmak yerine isteklerimize göre bu işlemi çözmüş olsak da ben sizlere işinizi görecek bi kaç monitoring tool önereceğim..
- phpMemcacheAdmin
Live olarak ve cluster makineleri vs. takip edebileceğiniz güzel bi araç ancak indexleri sunmuyor olması bence bir handikap..
https://github.com/codeb2cc/phpMemcachedAdmin
- Memcache stats
Yapmak istediğiniz bi çok şeyi yapan yegane araç. Bi çok şeyi içinde barındırıyor ama bence handikap ı userfriendly değil.. Tabi kesinlikle iş görür..
Site: http://artur.ejsmont.org/blog/content/first-version-of-memcache-stats-script-based-on-memcachephp
Download: http://artur.ejsmont.org/blog/misc/uploads/memcache_stats_v0.1.tgz
- Memchaced-Dashboard
Bootstrap ile yapılmış güzel bi tool. İsteğiniz olan çoğu işi yapmakta. Jquery dataTable ile kolaylıkla filtreleme sayfalama vs. özelliklerini kullanabilirsiniz. Handikap olarak tüm dataları başta yüklemesini söyleyebilirim. Büyük ölçekli sistemlerde açılışta ananızı ağlatır..
https://github.com/bainternet/Memchaced-Dashboard
Bunlar önerebileceğim başlıcaları, dediğim gibi hepsinin handikap ı var derseniz oturun sizde bizim gibi kendiniz çözün bu işi 🙂
Bunların dışında insanlara önereceğiniz varsa alternatif, yazmanız durumunda makaleye ekleyebilirim..
Herkese iyi çalışmalar..
Merhaba Onur Bey; Memcached takibi işlemini nasıl çözdünüz, şirketiniz için özel bir araç mı geliştirdiniz, yoksa belli bir araçtan türetme yoluna mı gittiniz?
Belli bir araç geliştirdiyseniz, temel beklentileriniz neler olmuştu, aynı şekilde bu tip bir araçtan temel beklentilerimiz neler olmalı…
Teşekkürler.
Beklenti olarak şunları sıralayabilirim size:
– Live olarak cluster makineleri vs. görebilme
– Indexleri ve içeriklerini görebilme, filtreleyebilme..
– Free / Used & Hit / Misses oranlarını takip edebilme..
Bu arada User Friendly bi arayüz olmazsa olmaz değil, sonuçta bu bölümü herkesin kullanımına açık değil..
Bu özelliklerin tümünü barındıran monitoring tool göremedim ne yazık ki.. Ama sitenizde çok fazla sayıda abartılı index yoksa Memchaced-Dashboard kullanmanızı öneririm. Temel düzeyde çok güzel işinizi görür..
İyi çalışmalar
Merhabalar hocam,
Paylaşmış olduğunuz konular ve çalışmalar için teşekkürler, çok faydalanıyoruz. Bir proje için ******** bu dosyaya ihtiyaç duyduk ama dosya erişilemez durumda, mümkünse sizde varsa paylaşma şansınız olur mu? Teşekkürler.
Hahaha vay arkaadaş… bunu da gördü bu gözler 🙂